Iskustveno – edukativna grupa psihološke podrške trudnicama

Home / Iskustveno – edukativna grupa psihološke podrške trudnicama

Trudnoća je veoma značajan period u životu svake žene. On donosi brojne promene kako na fizičkom, tako i na psihološkom polju.

Priprema za roditeljstvo, partnerski odnos, prilagođavanje navika i stila života novoj ulozi samo su neki od razvojih zadataka ove životne faze. Trudnoća je i period isčekivanja, maštanja o novoj ulozi za koju nas priprema, intenzivnih emocija.

Imajući u vidu značaj i specifičnost ove životne faze, želeli smo da kroz iskustveno-edukativnu grupu trudnicama ponudimo mogućnost da u sigurnom okruženju istraže svoje emocije, brige, fantazije koje se odnose na trudnoću, bebu, roditeljstvo, partnerski odnos i na taj način pomognemo trudnicama da se psihološki osnaže za ulogu majke.

Grupa je zatvorenog tipa što podrazumeva da učesnice koje formiraju grupu ostaju u istom sastavu tokom pet susreta koji će se održavati ponedeljkom od 19-20.30 časova. Broj učesnica je ograničen na 10. Prvi susret je planiran za 11.3.2019. godine. Grupi se mogu pridružiti sve trudnice, nezavisno od perioda trudnoće.

 

Grupu će voditi Mila Radovanović, psiholog i Slađana Martinović Mitrović, psihijatar.

Kotizacija iznosi 7000 dinara, za pet susreta.

Mesto održavanja: Specijalistička psihijatrijska ordinacija ,,Psychiatria Nova”, Novi Sad, Alekse Šantića 74

Informacije i prijave: 064 115 06 02 (Mila Radovanović)

edukacije.psychiatrianova@gmail.com