Brošura: ,,Od partnerstva do roditeljstva: Kako se psihološki pripremamo dok čekamo bebu”

Home / Brošura: ,,Od partnerstva do roditeljstva: Kako se psihološki pripremamo dok čekamo bebu”

Institut za javno zdravlje Vojvodine pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo grada Novog Sada realizovao je projekat ,,Podrška mentalnom zdravlju trudnica”. U okviru ovog projekta Mila Radovanović, psiholog (Play centar) i dr Slađana Martinović Mitrović, psihijatar (Specijalistička psihijatrijska ordinacija Psychiatria Nova) pripremile su brošuru namenjenu trudnicama i njihovim partnerima koju možete preuzeti ovde:  IZJZV_Brosura_Trudnice_small

U okviru istog projekta 21. decembra 2018. godine u knjižari-kafeu Bulevar Books, održana je tribina “Od partnerstva do roditeljstva – kako da se psihološki pripremimo dok čekamo bebu”. Mila Radovanović, psiholog (Play Centar Novi Sad) i dr Slađana Martinović Mitrović, psihijatar (Psychiatrianova.rs) govorile su o psihološkim aspektima trudnoće, izazovima koje taj period nosi u psihološkom smislu, partnerskom i koroditeljskom odnosu, mogućem uticaju na mentalno zdravlje trudnica. Zahvaljujemo se svim trudnicama, budućim trudnicama i njihovim partnerima, koji su prisustvovali događaju i uzeli aktivno učešće u diskusiji.
Posebnu zahvalnost dugujemo Dragici Jovišević, psihologu (Institut za javno zdravlje Vojvodine), koja je bila moderator tribine, i uz čiju nesebičnu pomoć je ceo događaj i realizovan.  Veliko nam je zadovoljstvo što imamo priliku da se bavimo temom koja je od velikog značaja za mentalno zdravlje žene, dece i porodice, o kojoj se u široj i stručnoj javnosti malo govori, a neretko je praćena nerazumevanjem i stigmom.